Ystävänpäivän helppo menu

perjantai 12. helmikuuta 2016

Keräilin teille helppoja ja hauskoja ideoita ystävänpäivää varten, ja julkaisenkin niitä ystävänpäivään asti pikkuhiljaa -- kannattaa siis olla linjoilla ;)
Lue aiemmat vinkit alta
Vinkki 1: Tulostettava photobooth-rekvisiitta
Vinkki 2: Nalleylläri 
Vinkki 3: Helpot, henkilökohtaiset sydänkortit Tagxenolla


Vinkki 4: Helppo ystävänpäivämenu


Meillä ei sen erikoisemmin "juhlita" ystävänpäivää, mutta näin viikonlopun JA ystävänpäivän kunniaksi ajattelin tehdä vähän paremman, vaikkakin helpon menun -- meillä se syödään nyt sattuneesta syystä tänään, mutta vinkiksi teille ken vinkkejä kaipaa :)

Alkuruoka: Meloni-mozzarellasalaatti basilikanlehdillä
Pääruoka: Kermainen olut-pekonipasta ja kivennäisvettä
Jälkiruoka: Herkkuvarras
Lisäjälkiruoka: Coronaa ja nachoja :)

Alkuruuaksi tarjolla olisi yksinkertainen meloni-mozzarellasalaatti basilikanlehdillä. Ystävänpäivää varten melonista painelin sydänmuotilla pikku paloja, lisäsin pieniä mozzarellapalloja  ja muutaman basilikanlehden. Päälle ripaus suolaa ja pippuria.


Pääruoaksi meille tulee kermainen olut-pekonipasta, johon löysin ihanaa sydänpastaa Lidlistä :D Aika käheet makaroonit, eikö!  Itse kastike on vasta tuloillaan, mutta ohje on seuraavanlainen:

1 pkt pekonia
1 sipuli
2,5 dl olutta
0,5 prk kermaa
voita
soijaa
mustapippuria

Ensin silputaan pekoni, käristetään kunnolla ja laitetaan talouspaperin päälle kuivumaan. Laita pannulle siipale voita (anna pekonirasvan olla pannulla), ja paista suikaloitu sipuli niin, että se karamellisoituu ihanasti. Sitten pannulle takaisin pekonit sipuleiden sekaan, ja kyytiin olut. Anna alkoholin haihtua ja lisää kerma, keitä hetken aikaa, että kastike sakeutuu. Mausta soijalla ja mustallapippurilla. Ohje on bongattu Cooking With Kasmirin yhdestä jaksosta, ihan hitusen olen muokannut, mutta pääosin on sama!


Jälkiruokana on herkkuvarras, joka koostuu sydänvaahtokarkeista, mansikoista ja kaupan pakastealtaan kermavaahtotäytteisistä tuulihatuista. Näitä vaan tökitään vartaisiin :) Sulatin pienen suklaapötkön, josta valutin muutamien mansikoiden päälle suklaapäällysteen.


id

Sitten vielä jälkkäri numero 2 :D Ostin miehelle ystävänpäivälahjaksi Coronaa ja parit limet, ja ajattelin heittää pussillisen nachoja uuninpellille hetkeksi. Avokadon fanina saatan tehdä dipiksi vähän guacamolea ja "lainata" ehkä yhden noista oluista :P Tuohon guacamoleen löytyy muuten helppo ohje aiemmasta avokadoaiheisesta postauksestani. Täytyy nyt vielä katsoa jaksaako noita ahtaa enää tänään, vai jäisikö huomiselle leffaevääksi ;)


Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)